beeindiging ktm dealerschap

Beste KTM rijder,

Zoals bekend, zijn wij sinds 2015 officieel KTM-dealer. Een mooi merk met een breed en bovenal fraai modelgamma. De afgelopen vier jaar hebben we KTM dan ook met veel enthousiasme en honderd procent inzet vertegenwoordigd in één van de, wat klandizie betreft, meest dankbare branches die er is.
De motorbranche is echter ook dynamisch, waarbij er zeker de laatste jaren steeds meer veranderingen plaatsvinden. Deels goede, maar soms pakken ze ook minder goed uit.

Eind 2018 heeft KTM Nederland een nieuwe verkoopstrategie gepresenteerd, die onder meer inhoudt dat de straatdealers van het Oostenrijkse merk tevens het (straat)dealerschap van dochtermerk Husqvarna erbij moeten nemen. Iets waar wij als Premium Motors zijnde, ons moeilijk, of beter gezegd niet in kunnen vinden. Een extra dealerschap betekent namelijk ook extra investeringen. En gezien het huidige Husqvarna straatgamma, dat vooral een niche is en het grote publiek nog niet heeft weten te vinden, rechtvaardigen de te verwachten verkopen die extra investering niet.
Omdat KTM Nederland vasthoudt aan haar nieuwe strategie, staan we nu voor de volgende keuze: beide merken vertegenwoordigen, of geen van twee. Het toekomstperspectief van de Husqvarna straatmodellen is ons inziens momenteel nog een te groot vraagteken. Daarbij zien we de line-up op korte termijn ook niet in die mate veranderen, dat er een rendabele investering van te maken is.
Daarom hebben we besloten om het KTM-dealerschap niet langer actief op te pakken. Dat heeft inmiddels geresulteerd in een opzegging van het dealerschap door KTM met ingang van 01-06-2021.

Wat heeft dit voor gevolgen voor u? Buiten dat KTM minder prominent zichtbaar zal zijn in onze showroom, feitelijk niets. Dit seizoen kunnen we u via KTM Nederland nog gewoon dezelfde service, garantie en onderhoud bieden als normaal. En ook na deze overgangsperiode kunt u bij ons terecht voor service en onderhoud aan uw KTM. Echter zullen wij dan niet meer als officieel KTM-dealer te boek staan.

Omdat wij graag op transparante wijze met onze klanten omgaan, delen wij deze informatie nu alvast met u.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Laat het ons gerust even weten.

Met vriendelijke groet,

Het Premium Team

Apeldoorn, 1 juli 2020