Om het motorrijder aangenamer, comfortabeler en leuker te maken zijn er vele extra’s te verzinnen die je kunt gebruiken tijdens het motorrijden! Hiertoe behoort zeker het gebruik van een navigatiesysteem mogelijk in combinatie met een communicatiesysteem. Een navigatiesysteem maakt het motorrijden nog avontuurlijker. Vaak ontdek je op deze manier weggetjes waarvan je het bestaan niet wist en wat meer dan de moeite waard is om eens geweest te zijn. Laat je verrassen! 

 

Heb je al motornavigatie en wil je geen aanwijzing meer missen, wil je niet meer telefonisch onbereikbaar zijn tijdens het rijden, wil je communiceren met je passagier en met andere motorrijderslekker of muziek luisteren? Dan is de aanschaf van een communicatie bleutooth headset een erg  goede aanvulling!

Navigatie

Als we kijken naar de navigatie voor op een motorfiets dan zien we toch wel degelijke verschillen met die van de auto. Motorrijders willen normaliter niet de kortste en snelste route hebben maar juist bochtige wegen, mooie landelijke routes en nemen de tijd voor een tocht. Bij het gebruik van een navigatie die bedoeld is voor motorrijders is dit allemaal eenvoudig te realiseren. Je kunt van te voren al mooie routes inplannen die gereden gaan worden met eventueel voorbedachte tussenstops om wat te eten/drinken of te overnachtenTevens zijn routes die ontworpen zijn gemakkelijk te delen met andere motorrijders.

TomTom is uitgeroepen tot het beste merk in motornavigatie door motorrijders en dit is natuurlijk niet voor niets! Maak via TomTom MyDrive je eigen routes of laat de TomTom dit helemaal zelf uitzoeken. Maak onderweg veilig gebruik van je smartphone via Siri en Google Now voor toegang tot muziek, bellen, weersinformatie enzovoorts. Het updaten van de TomTom gaat helemaal automatisch, je hebt er alleen nog maar een WiFi verbinding voor nodig. De rider 550 wordt startklaar geleverd voor gebruik op de motor. Het apparaat is waterdicht, het touchscreen is handschoenvriendelijk en de gevoeligheid is instelbaar. De meegeleverde houder maakt een vaste montage mogelijk. In samenwerking met RAM-MOUNT word een universele stuurhouder meegeleverd die te gebruiken is voor praktisch iedere motor.

De navigatiesystemen van TomTom zorgen ervoor dat je een leuke, mooie, spannende, kronkelende en goed geplande tocht kunt gaan rijden op vakantie, voor een weekend of zelfs voor een middag! 


Communicatie

Kijkend naar de communicatie opties tijdens het motorrijden zijn er diverse mogelijkheden, er zijn namelijk diverse soorten communicatiesets. Er zijn sets die geschikt zijn voor rijder en passagier op 1 motorfiets en je hebt sets die geschikt zijn voor verbindingen met twee tot zes personen op diverse motoren. De prijsopbouw van de communicatiesets is als volgt: hoe meer personen er met elkaar verbonden kunnen worden en hoe verder de overbrugbare afstand is, hoe hoger de aanschaf prijs is. De meeste sets zijn verkrijgbaar in single en duo verpakkingen. Dit betekend dat er voor een (single) of twee(duo) personen een communicatie set in de verpakking zit. De communicatiesets zijn te verbinden met andere apparaten die ook bluetooth hebben. Wanneer je navigatiesysteem bluetooth heeft kan deze verbonden worden met je communicatiesysteem om de instructies te ontvangen. Tegenwoordig hebben de meeste telefoontoestellen ook bluetooth. Deze kan ook naast het navigatiesysteem worden verbonden met het communicatiesysteem waardoor je kunt bellen en muziek luisteren tijdens het motorrijden!

Cardo is een van de grootste spelers op het gebied van motorcommunicatie wereldwijd. Cardo introduceerde in 2004 de eerste Scala Rider bleutooth motor communicatieset. In 2015 introduceerden Dynamic mesh communication, speciaal ontwikkeld voor het communiceren tussen meerderde rijders op een veel stabielere manier met nog eens veel meer bereik. Ook is Cardo de samenwerking aan gegaan met JBL en begin 2019 zijn de Freecom 4+ en de Packtalk Bold met deze Hifi speakers uitgerust.

Naast Cardo hebben wij Sena en Midland in de showroom.