Nieuws

De Africa Twin 2023 kleuren zijn bekend!

Het is intussen ruim drie decennia geleden dat de Honda XRV650 Africa Twin in Europa verscheen. De motorfiets die deze naam verderzet – voor 2016 gelanceerd als de CRF1000L Africa Twin – was een gloednieuwe motor in alle opzichten, maar erfde wel de essentie en spirit van datgene wat het origineel zo populair maakte.

De zorgvuldige balans tussen kracht en gewicht maakte de originele motorfiets erg aantrekkelijk, en dat was voor het nieuwe model niet anders. Dankzij een unieke, atletische uitstraling, een aangenaam, overal inzetbaar motorblok en een potent en comfortabel chassis bewees de CRF1000L Africa Twin zichzelf als een moderne allrounder. Even populair bij avonturiers wereldwijd als bij pendelaars tussen stad en dorp en weekendrijders. Wat zich vertaald heeft in de verkoop van maar liefst 85.000 stuks.

In 2018 voorzag Honda zowel de manueel geschakelde Africa Twin als de DCT-versie van Throttle By Wire (TBW) en vier rijmodi. Ook de opties voor tractiecontrole via het Honda Selectable Torque Control (HSTC) breidde uit en het reactievermogen en geluid van het motorblok verbeterde dankzij ontwikkelingen aan in- en uitlaat. Het AT-platform zelf werd ook groter met de komst van de nieuwe Adventure Sports*: dezelfde ontwikkelingen, maar met nog betere windbescherming, een grotere benzinetank en langere veerweg. Nog geschikter voor lange afstanden op elke ondergrond.

Voor de 20YM volgde een nieuwe mijlpaal in de evolutie van de Africa Twin met een groter motorblok van 1.084 cc met langere slag. De CRF1100L Africa Twin zelf werd aanzienlijk hertekend door een nieuw ontwerp in een agressieve, compacte rallystijl en een scherpere focus op offroad. Voor de Africa Twin Adventure Sports verbeterde het toercomfort en de technologie verder met de optionele, baanbrekende Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (EERA)™-ophanging.

Voor de 22YM werd de Africa Twin uitgerust met verfijnde DCT-instellingen voor een nog soepeler rijgedrag in de 1e en 2e versnelling, een standaard gemonteerde aluminium bagagedrager achteraan en opvallende, ultramoderne 'Big Logo'-graphics.

Hoewel de specificaties voor de 23YM niet zijn gewijzigd, draagt de evolutie van twee ultracoole lakkleuren bij aan de allround aantrekkelijkheid van de Africa Twin:

  • GLINT WAVE BLUE METALLIC - Tricolour (Nieuw)
  • GRAND PRIX RED
  • MAT BALLISTIC BLACK METALLIC (Nieuw)

 

Print
 
Author: Lenie Mulder
0 Comments

Categories: Nieuws, Honda nieuwsNumber of views: 178

Tags:

Theme picker