Bagster

Het Franse merk Bagster is met meer dan 30 jaar ervaring de absolute marktleider in de bewerking van motorzadels. Met veel passie worden deze zadels in Frankrijk met de hand gemaakt. Comfort, kwaliteit en design staan daarbij centraal zodat je zonder zadelpijn optimaal kunt genieten van het motorrijden want: Meer zitcomfort is meer rijplezier! Voor ons reden genoeg om Bagster in ons assortiment op te nemen.

 

Mogelijkheden met een Bagster zadel


 

Over Bagster zadels

Bij Premium Motors kun je in het Bagster Seat Center ook terecht voor Bagster zadels. 
Bagster zadels staan voor maatwerk, comfort, kwaliteit en design. Bagster verbetert de ergonomie van je oorspronkelijke zadel, deels door de vorm van het schuim te veranderen en deels door een klein achterpaneel toe te voegen dat de zitpositie van de rijder en bijrijder verbeterd. Deze zadels worden in Frankrijk met de hand gemaakt en volledig op jouw wensen afgestemd.
 
Je kunt het deel van de bestuurder en dat van de passagier afzonderlijk van elkaar volledig naar wens samenstellen. Natuurlijk kies je de stoffen en kleuren naar eigen smaak. Het is ook mogelijk om een logo in het zadel te laten borduren. 

Je kunt voor de vulling kiezen uit
Bagster comfort foam (alleen bij Ready en Ready de Luxe zadels)Bultex foam en Gel. Je kunt zelfs je zadel verhogen of verlagen met een maximum van +2 tot -2 cm. Het belangrijkste van het zadel is de keuze van de vulling. Dat is zeer persoonlijk en moet je gewoon even uitproberen! Natuurlijk kun je bij ons in Apeldoorn ook proefzitten of proefrijden. 
Zadelpijn en andere zit ongemakken zijn oplosbaar! 

Kom eens langs in ons Bagster Seat Center in Apeldoorn. Wij adviseren je graag en vrijblijvend. Of stel je eigen Bagster zadel samen in de Bagster configurator. Je zult versteld staan over de mogelijkheden.  

Bagster materialen

Het materiaal dat Bagster standaard gebruikt is PVC. Een uitgebreid aanbod van diverse structuren en kleuren is beschikbaar en zijn waterproof en eventueel anti-slip. Voor een meerprijs is het ook mogelijk je zadel in leer te laten bekleden, de kleurkeuze en mogelijkheden zijn dan wel beperkter. Je kunt ook uit diverse kleuren garen kiezen voor het borduursel. In onze showroom kun je de kleurstalen bekijken. Uiteraard adviseren we je graag bij het samenstellen van je eigen Bagster zadel.

Bagster Ready zadel

Bagster heeft voor een klein aantal merken en type motorfietsen zadels op voorraad. Van deze zadels heeft Bagster de zadelplaat in huis, zie onderstaande lijst. In de showroom hebben wij een actueel overzicht van de beschikbare zadels en uitvoeringen en kunnen we je precies vertellen of we ook voor jouw motorfiets een Ready zadel beschikbaar hebben. 

De levertijd van een Ready zadel is ongeveer 2 weken.
Prijs vanaf € 330,- .

Klik hier voor het overzicht van de Ready zadelplaten 

Staat jouw motor (let wel op bouwjaar) in deze lijst. Dan kun je een compleet nieuw zadel bestellen en kun je je eigen zadel behouden. 
Staat jouw motor niet in deze lijst dan zullen we je eigen zadel moeten gebruiken en opsturen.

BMW     
F800GS 2013-2016  1 delig 
F800R/S/ST/GT
2014-2016
1 delig
R1200GS
2014-2016
2 delig
S1000XR
2015-2017
1 delig
     
HONDA
   
CB500F/CB500R 
2013-2015  2 delig
CBF600
2008-2015
2 delig
HORNET 600
2011-2016
1 delig
CB650/CBR650R
2014-2016
1 delig
CB500F
2016-2017
 
NC750
2014-2016
2 delig
CB1000R
2008-2016
2 delig
CBF1000/CBF1000F/FA  
2010-2013
2 delig
AFRICA TWIN
2015-2016  
2 delig  
     
KAWASAKI
   
ER6
2009-2011  1 delig
ER6  2012-2016
2 delig
Z800
2013-2016
2 delig
Z1000
2014-2016
2 delig
Ninja 650 2017  2 delig 
Z650
2017
2 delig
Z900
2017
2 delig
     
SUZUKI
   
GSR750
2011-2016
2 delig
GSX S1000
2015-2016
2 delig
SV 650  2017   
     
YAMAHA
   
FZ8 / FZ8 FAZER
2010-2016
2 delig
MT07
2014-2016
2 delig
MT09
2014-2016
1 delig
MT07 TRACER 2017   
MT09 TRACER
2015-2016
2 delig

Bagster vullingen

Bagster maakt allereerst je zadel meer ergonomisch: de flanken worden afgerond, het zitdeel van de rijder wordt vlakker gemaakt en er wordt een rugsteun aangebracht waardoor de voorzijde van het bijrijdersdeel omhoog komt zodat de passagier bij remmen niet steeds naar voren glijdt. Dan kan er een vulling in het zadel geplaatst worden, daarvoor maken ze een uitsparing in het bestaande schuim.

Je kunt kiezen uit de volgende vullingen:
Bagster comfort foamis een schuimsoort die een stuk comfortabeler is dan je originele zadel, een Ready of ready de Luxe zadel is hieruit opgebouwd.
Bultex foamis een schuimsoort die zich naar jouw lichaam vormt zodat je één wordt met de motor. Een uitstekende keuze voor sportieve rijders met veel kortere ritten.
Gel; kies je er voor om je zadel te laten voorzien van gel dan ga je voor de stevige zit. Zeer geschikt voor langere ritten, vakanties en ter voorkoming van zadelpijn.
Combi vulling; dit is een combinatie van gel met daarop een laagje Bultex, zodat je gelijk comfortabel zit en op de lange duur toch de ondersteuning hebt van de gel.

Zitten blijft natuurlijk persoonlijk, voor de meeste mensen klopt het bovenstaande verhaal precies zodat je weet wanneer je welke vulling nodig hebt, maar ieder achterwerk is anders dus neem er de tijd voor om te testen welke vulling voor jou het beste aanvoelt. We hebben diverse zadels klaarliggen waarmee je kunt proefrijden, maar bel eerst even om teleurstelling te voorkomen.

bagster Ready de Luxe zadel

Heb jij een motorfiets uit het overzicht Ready zadels zoals vermeld elders op deze pagina maar geef je er de voorkeur aan om je zadel naar eigen smaak samen te stellen? Dan kies je voor een Ready de luxe zadel.  Dit betekent dat je ook niet je eigen zadel op hoeft te sturen maar via de Bagster Configurator je zadel kunt ontwerpen voor wat betreft. kleuren, stoffen en vulling (Bultex, gel of een combinatie van beide). Bovenop de prijs die uit de configurator komt, rekent Bagster een toeslag voor de zadelplaat. Je krijgt dan een compleet nieuw zadel.

De levertijd zal dan ongeveer 4 weken bedragen.
Prijs vanaf € 350,-.

Bagster configurator

Je eigen zadel samenstellen doe je met de Bagster configurator. Dat kun je zelf thuis doen vanuit je luie stoel of in onze showroom, we helpen je er graag bij. Nadat je je zadel hebt samengesteld, nemen wij de details even met je door. Dat kan in de showroom, telefonisch of per mail. Na akkoord en betaling zullen wij dan het zadel voor jou bij Bagster bestellen. Hou rekening met de levertijden.
Bagster Custom zadel

Voor alle motorfietsen en motorscooters die niet in het overzicht onderaan deze pagina voorkomen stel je je eigen zadel samen via de Bagster configurator. Alles is mogelijk, zowel voor het rijders- als bijrijders gedeelte. Bagster maakt op basis van je eigen ontwerp en je eigen (originele en onberwerkte!) zadel een prachtige Bagster versie. Je levert je zadel bij ons in en die sturen wij samen met het ontwerp naar Frankrijk. Hou wel rekening met een levertijd van ongeveer 6 weken, dus als je winterstop houdt is dit het uitgelezen moment om je zadel in te sturen.

Na ongeveer 6 weken ontvang je je zadel terug.
Prijs vanaf € 290,-.

Bagster Specials

Er is nog een extra optie om je zadel er zo bijzonder mogelijk uit te laten zien: een Bagster Special. Dat kan in drie verschillende uitvoeringen: Racing, Pulse en Discovery. Hier wordt, in plaats van de standaard vlakverdeling, gebruik gemaakt van een speciale lay-out van de verschillende vlakken om je zadel nog mooiere looks te geven, de materialen die gebruikt worden kies je natuurlijk naar eigen smaak. Vanzelfsprekend kun je in dit geval ook de vulling kiezen die voor jou het beste is.

De opmaak van de Racing Special is geschikt voor 2-delige zadels van sportieve motorfietsen, er worden sportieve 'punten'in het design aangebracht die je naar wens met een opvallende of juist subtiele kleur kunt laten maken. De Pulse Special is ontworpen voor een 1-delig zadel en daar zijn mooie extra vlakken in aangebracht die je ook weer naar eigen smaak kunt invullen met het door jou gekozen materiaal. De Discovery Special is voor een 2-delig zadel ontworpen maar is weer heel anders van opzet dan de vorige twee. Er is voor iedere smaak wel een Bagster Special. een Special kan zowel toegepast worden op een Ready de Luxe zadel als op een Custom zadel. Bagster rekent wel een meerprijs voor een Special. Vraag in de showroom om meer informatie of bel gerust: 055-3602034.

 

Goed om te weten

Slechts In een klein aantal gevallen kun je kiezen voor een Ready of Ready de Luxe zadel. Dat is alleen mogelijk voor de motorfietsen die in het overzicht Ready zadelplaten (boven dit artikel in het grijze vlak) staan vermeld. Staat je merk/type er niet bij dan moet je altijd  je eigen zadel aanleveren. In dat geval spreken we over een Custom zadel. Daardoor is het dus mogelijk om voor elke motor/type een Bagster zadel te maken. 

TipNatuurlijk is het vervelend als je je zadel een paar weken moet missen. De ideale periode om een Bagster zadel te bestellen is dan ook op het moment dat je je motor gaat stallen. Je kunt natuurlijk ook proberen een tweedehands zadel op de kop te tikken dan laten we daar een Bagster van maken en dan kun jij gewoon doorrijden. Let wel op dat het een origineel zadel moet zijn en ook in de originele staat, er mag dus nog niet aan gesleuteld zijn, is dat wel het geval dan kunnen ze daar natuurlijk alsnog een Bagster van maken maar daar komt dan een fikse toeslag bij.

In de showroom hebben wij altijd een aantal Bagster zadels liggen die je kunt bekijken en als we daar op dat moment een passende motor bij hebben, op kunt zitten. In het seizoen hebben we ook altijd een aantal demo motorfietsen klaar staan die voorzien zijn van een Bagster zadel. Standaard hebben we van april tot half september een aantal van onze Kawasaki en KTM demo motorfietsen voorzien van een Bultexgel of een combi zadel waarop je geheel vrijblijvend een proefrit kunt maken en zelf kunt ervaren welke vulling het beste aan jouw behoefte voldoet. Uiteraard hebben we ook diverse zadels op voorraad. Ben je geïnteresseerd in één van deze zadels dan kun je daar altijd een proefrit mee maken om te beoordelen of dat het zadel je bevalt en daarna direct tot aankoop overgaan.

Heb je vragen? Aarzel niet en neem even contact met Myreille of Lenie op. Vanwege onze ruime openingstijden zijn zij niet altijd aanwezig. Kom je speciaal voor onze Bagster zadels langs?  Informeer dan even van te voren wanneer zij aanwezig zijn. Zij informeren je graag over de mogelijkheden en stellen met plezier samen met jou een fantastisch Bagster zadel samen. Voor het gemak nog even ons telefoonnummer: 055-3602034.

Bagster fabriek

Bekijk de video hieronder en neem een kijkje in de Bagster fabriek in Frankrijk. Een zadel voor een Suzuki Gladius wordt onderhanden genomen en voorzien van ruggesteun, Bultex, en logo. Aan het eind van het filmpje kun je het originele zadel en de Bagster versie met elkaar vergelijken.
In dit geval is er sprake van een Ready de Luxe zadel. Dat wil zeggen dat Bagster de zadelplaat van de Suzuki  Gladius in huis heeft en de klant er voor gekozen heeft die naar eigen wens verder samen te stellen. Inmiddels heefty Bagster geen zadelplaten meer voor de Gladius en zou deze als Custom gemaakt kunnen worden.

Bekijk hier hoe een Bagster zadel gemaakt wordt

Bagster tanktassen en tankhoezen

Bij Premium kun je terecht voor Bagster tankhoezen en tanktassen. De tankhoezen zijn voor vele merken en typen motorfietsen leverbaar. De tanktassen zijn in vele kleuren en designs te verkrijgen.

Hou er rekening mee dat we slechts een kleine greep uit het assortiment op voorraad hebben, we kunnen natuurlijk wel alles voor je bestellen.