Nieuws

Fireblade SP 30th Anniversary

Ter ere van de originele, baanbrekende Fireblade en 30 jaar onophoudelijke uitdagingen sinds de introductie van deze game-changer in 1992, zal in 2022 een verbluffende Limited Edition 30th Anniversary-versie van de Fireblade SP verkrijgbaar zijn. Zijn driekleurige lak is een trouwe ode aan het origineel, met de uiterst moderne uitstraling van de 20YM-streep lay-out samengevoegd met de zogenaamde 'brushstroke' stijlelementen van de legendarische motor uit 1992.
De Fireblade SP zal ook verkrijgbaar zijn in twee standaard lakkleuren, Grand Prix Red en Matte Pearl Morion Black, beide nu met gouden velgen, terwijl de ‘standaard’ Fireblade zelf een vernieuwde Grand Prix Red lakkleur krijgt met een opvallend wit nummerbord op de kuip.

De veranderingen zijn niet alleen merkbaar aan de buitenkant, maar omvatten ook technische wijzigingen aan de 160 kW viercilinder zescilindermotor. Het tandwiel van de eindaandrijving is ook drie tanden groter geworden (43), waardoor de acceleratie in elke verhouding nog sneller verloopt. Honda Selectable Torque Control (HSTC) is geoptimaliseerd voor een verfijnde tractiecontrole van de achterband – dit dankzij de inbreng van HRC-rijders - en het gasgevoel is nog verder verfijnd.
Een nieuw materiaal en een nieuwe oppervlakte afwerking voor de Nissin remzuigers van de voorste remklauwen verbeteren de remprestaties en de consistentie in raceomstandigheden. De Öhlins Smart Electronic Control (SE-C) en Brembo-uitrusting van de Fireblade SP blijven topklasse vering en remmen bedienen, samen met een nieuw geoptimaliseerde quick shifter.

Print
 
Author: Lenie Mulder
0 Comments

Categories: Nieuws, Honda nieuwsNumber of views: 522

Tags:

Theme picker