Menu
  1. Home
  2. Over ons
  3. Occasions
  4. Honda
  5. Kawasaki
  6. Werkplaats
  7. Hyperpro
  8. Bagster
  9. Nieuws
  10. Contact

Nieuws

Introductie van de HONDA CB1000 Hornet.

Het nieuwe “naked” vlaggenschip wordt aangedreven door een aangepaste versie van de viercilinder-in-lijn krachtbron van de in 2017 gelanceerde CBR1000RR Fireblade, en levert een piekvermogen van meer dan 110 kW en meer dan 100 Nm koppel. De motor zit in een geheel nieuw stalen Twin Spar-frame dat een unieke mix biedt van bochtendynamiek en stabiliteit, via de Showa 41mm Separate Function Fork Big Piston (SFF-BP) voorvering die zowel qua ingaande als uitgaande demping volledig instelbaar is, gekoppeld aan een Pro-link Showa achterschokdemper.

De vormgeving is puur en agressief. Voorafgegaan door de indringende blik van supercompacte dubbele LED projectorkoplampen, toont de voor de Hornet kenmerkende brandstoftank - met naar voren gevouwen vleugels – zijn brede schouders aan de voorkant, maar loopt hij naar achteren toe radicaal taps toe, dit wordt gespiegeld in de minimalistische zadelunit die de traditionele smalle Hornet-look onderstreept. Het nieuwe frame wordt ook gebruikt als designkenmerk, maar is subtiel zwart gelakt - net als het buisvormige subframe in trellis-stijl achteraan.
 

De elektronische hulpmiddelen werken door middel van Throttle By Wire en stellen de rijder in staat te kiezen uit 3 rijmodi, die worden weergegeven op het 5-inch TFT-kleurenscherm, connectiviteit is via Honda RoadSync beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

De nieuwe CB1000 Hornet staat vanaf juli 2024 in onze showroom.

Print
 
Author: Lenie Mulder
0 Comments

Categories: Nieuws, Honda nieuwsNumber of views: 330

Tags:

Theme picker