Menu
  1. Home
  2. Over ons
  3. Occasions
  4. Honda
  5. Kawasaki
  6. Werkplaats
  7. Hyperpro
  8. Bagster
  9. Nieuws
  10. Contact

Nieuws

De Honda Dax 125 is terug

Na een afwezigheid van 41 jaar in Honda's Europese line-up, springt de nieuwe Dax opnieuw vrolijk uit de startblokken - en voegt zich bij de Monkey en de MSX125 Grom in Honda's minibike line-up. Hij is authentiek, robuust en biedt eenvoudig rijplezier. Hij heeft een frame van geperst staal, een 31mm USD-voorvork, 12-inch wielen en een luchtgekoelde SOHC tweeklepsmotor met vier versnellingen en centrifugaalkoppeling. Volledige LED-verlichting, een compact en negatief LCD-scherm en een handvat voor de passagier completeren de volledige specificatielijst. De tijdloze aantrekkingskracht van de onmiskenbare Dax-styling is iets wat geen specificatieblad kan vatten.    

De prijs van de Dax 125 is € 5.099,- en is leverbaar in het najaar. Bestellen is nu al mogelijk dan weet je zeker dat je dit jaar nog op je Dax kunt rondtouren.

Honda's rist minimotoren heeft een gevoelige snaar geraakt bij zowel jonge als oude motorrijders. De vernieuwde Monkey 125 doet de harten sneller kloppen en doet terugdenken aan de gouden jaren zeventig, terwijl het tegelijkertijd een uiterst modern, compact en funky stadsvoertuig is voor rijders van elke leeftijd. De MSX125 Grom is niet alleen geschikt voor de 'Generation Y', maar ook als perfect paddocktransport in de wereld van de auto- en motorraces.
Voor 2023 komt er een nieuwe motor bij. De ST125 Dax oogt dan wel zo authentiek als het origineel uit 1969*, maar levert door en door 21e-eeuwse prestaties via chassis, motor en ergonomie. De meest recente versie van de Dax werd van 1995 tot 2003 voor de Japanse markt geproduceerd. Het recente Europese succes van zijn broers en zussen heeft zijn terugkeer bespoedigd, en zijn ondeugende charme en gemakkelijke rijgedrag bezorgen de ST125 Dax een extra laag van begeerlijkheid.|
Natuurlijk zal nostalgie een rol spelen bij de aantrekkingskracht van de Dax op rijders van middelbare leeftijd - rijders die in hun jeugd misschien een Dax hebben gehad en blij zijn met de terugkeer ervan. Maar die 'retro'-factor is minstens even belangrijk voor jongere rijders; dit is échte retro, geen namaak. Een eigen stijl maakt het verschil en de Dax heeft die in overvloed, dankzij de vorm van het iconische T-vormige frame. Zo heeft de motor ook zijn naam gekregen: het frame, dat zich uitstrekt van onder het zadel tot aan het stuur en bovenop de kleine 12" wielen zit, doet denken aan de door iedereen geliefde teckel. Of Sausage Dog, om ‘m zijn alledaagse Engelse naam te geven..
Uniek, gemakkelijk, bruikbaar en onwaarschijnlijk leuk. Dat is de nieuwe Honda Dax. Een trouwe, oude vriend is terug

De Dax is beschikbaar in 2 kleuren:

Pearl Nebula Red
Pearl Cadet Grey

Print
 
Author: Lenie Mulder
0 Comments

Categories: Nieuws, Honda nieuwsNumber of views: 715

Tags:

Theme picker